Obesity News
Krabičková dieta – salát z červené čočky

Krabičková dieta – salát z červené čočky

V posledních dvou letech jsou módním hitem krabičkové diety. Není v tom žádný zázrak, jen někdo za nás vymyslí a připraví jídlo na celý den. Platíme pak především za práci. Cena potravin je většinou poměrně nízká. Svačiny jsme si přece kdysi připravovali také a nebyl to problém. Připravujeme tedy pro vás seriál, ve kterém vám představíme některé nenáročné „krabičky“. Záleží jen na vás, zda recept vyzkoušíte.

Salát z červené čočky

  • Rozměry krabičky (délka × šířka × hloubka): 15 × 10 × 5 cm
  • Doba přípravy: cca 30 min
  • Cena jedné porce: cca 35 Kč

Suroviny pro dvě osoby

Salát z červené čočky100 g (5 plných lžic) červené čočky, 2 tenčí plátky vepřového masa, 100 g balkánského sýru (10 × 5 cm), 1 zelená paprika, 6 minirajčat, 4 sušené švestky, 10 černých oliv, celerová nať, 1 lžička oleje, pepř, sůl.

Postup

Červenou čočku namočíme na 10 minut do vlažné vody; čočka vodu nasaje a změkne. Mezitím si připravíme směs masa a zeleniny. Maso nakrájíme na tenčí nudličky, stejně tak i papriku, rajčata a olivy. Na pánev dáme lžičku oleje, vložíme maso a restujeme; když se maso zatáhne, zlehka ho osolíme a opepříme. K masu přidáme nakrájenou zeleninu a změklou čočku, vše podlijeme 2 dl vody a necháme pod pokličkou dusit cca 5–7 minut. Nakonec do směsi rozdrobíme balkánský sýr, přidáme na malé kousky nakrájené švestky a celerovou nať.

Vše necháme vychladnout a skládáme do krabičky (aby bylo připraveno k ohřevu). Tento pokrm je ale možné konzumovat i za studena.

Přečteno:  6943×

Vyšlo:  20. 5. 2013

Diskuze: 0 příspěvků (vstoupit do diskuze)

Poslat článek: e-mailem

Hodnocení:  12345

Článek je v kategoriích: Strava, Recepty

 
© Aleš Krupička 2007–2018