V posledních dvou letech jsou módním hitem krabičkové diety. Není v tom žádný zázrak, jen někdo za nás vymyslí a připraví jídlo na celý den. Platíme pak především za práci. Cena potravin je většinou poměrně nízká. Svačiny jsme si přece kdysi připravovali také a nebyl to problém. Připravujeme tedy pro vás seriál, ve kterém vám představíme některé nenáročné „krabičky“. Záleží jen na vás, zda recept vyzkoušíte.
50 g bílých fazolek, 5 ks černých oliv, 1/4 červené cibule, 2 lžíce kukuřice, 1 ks rajčete, 1/4 zelené papriky, 50 g mozzarelly (1/2), citronová šťáva, pepř, sůl, provensálské koření, menší plátek celozrnného pečiva.
Fazolky je nutné namočit do vody alespoň na 24 hodin, aby změkly a nemuseli jsme je dlouho vařit. Odstáté fazolky propláchneme, vyměníme vodu a dáme vařit pod pokličku na cca 30 minut. Mezitím si do misky nakrájíme všechny zbylé suroviny – olivy, kukuřici, cibulku, rajče, papriku a mozzarellu. Celou směs promícháme, dochutíme podle potřeby provensálským kořením, pepřem, zlehka solí a vše zakápneme citronovou šťávou. Povařené fazolky slijeme a přimícháme do připravené zeleninové směsi. Vše vložíme do krabičky s kouskem celozrnného pečiva.