Obesity News
Krabičková dieta – čína s divokou rýží

Krabičková dieta – čína s divokou rýží

Bc. Jitka Horáková,DiS.

V posledních dvou letech jsou módním hitem krabičkové diety. Není v tom žádný zázrak, jen někdo za nás vymyslí a připraví jídlo na celý den. Platíme pak především za práci. Cena potravin je většinou poměrně nízká. Svačiny jsme si přece kdysi dělali také a nebyl to problém. Připravujeme tedy pro vás seriál, ve kterém vám představíme některé nenáročné „krabičky“. Záleží jen na vás, zda recept vyzkoušíte.

Čína s divokou rýží

  • Rozměry krabičky (délka × šířka × hloubka): 20 × 10 × 5 cm
  • Doba přípravy: cca 35 min
  • Cena jedné porce: cca 70 Kč

SUROVINY PRO DVĚ OSOBY

Čína s divokou rýží80 g (cca 1 sáček) divoké rýže, 2 ks kuřecích prsou, 1 větší cibule, 1 červená paprika, 1 žlutá paprika, 2 menší mrkve, půl středně velké cukety, 1 jarní cibulka, 2 lžičky sójové omáčky, 2 lžičky olivového oleje, pepř, sůl, voda.

POSTUP

Nejprve si připravíme rýži, kterou důkladně propláchneme pod studenou vodou (nebude se lepit), zalijeme vodou, trochu osolíme a dáme vařit pod pokličku na cca 15–20 minut (2 díly vody na 1 díl rýže). Poté si připravíme pánev s olejem, očistíme cibuli, nakrájíme na kroužky a necháme zpěnit. Kuřecí maso též nakrájíme na tenčí proužky, dáme ho na zpěněnou cibulku a až se maso zatáhne, přidáme sójovou omáčku, trochu pepře a mícháme.

Mezitím si nakrájíme zbytek zeleniny na tenčí proužky (cuketu, papriku, mrkev). Směs zeleniny přisypeme k masu, podlijeme trochou vody, promícháme a necháme dusit pod pokličkou cca 5 minut – zelenina tak krásně změkne.

Dle chuti opepříme a se solí spíše šetříme.

Vše necháme vychladnout a skládáme do krabičky (připraveno k ohřevu).

Přečteno:  3987×

Vyšlo:  28. 3. 2013

Diskuze: 0 příspěvků (vstoupit do diskuze)

Poslat článek: e-mailem

Hodnocení:  12345

Článek je v kategoriích: Strava, Recepty

 
© Aleš Krupička 2007–2018