Obesity News
Carpaccio z červené řepy s kozím sýrem přelitý medovou omáčkou s ořechy

Carpaccio z červené řepy s kozím sýrem přelitý medovou omáčkou s ořechy

Bc. Jitka Horáková,DiS.

Omytou, oloupanou řepu a kozí sýr nakrájíme na plátky. Střídavě pokládáme do středu talíře tak, abychom měli tři plátky kozího sýra a čtyři plátky řepy. V připravené pánvi rozehřejeme med spolu s pomerančovou šťávou a kešu ořechy. Omáčku nalijeme na řepu s kozím sýrem a přidáme tři až čtyři kešu ořechy. Zdobíme snítkou kopru.


Pečený pstruh přírodní s dýňovou bagetou

Tip našeho kuchaře Michala Faita

Michal Fait

Používejte výhradně čerstvou řepu. Nezalekněte se při prvním soustu osobité chuti kozího sýra, v kombinaci s medovou omáčkou je chuť jedinečná. Pokrm můžete podávat i s česnekovou bagetou.

Bc. Jitka Laštovičková

nutriční terapeutka

Bc. Jitka Laštovičková

Energetická hodnota jedné porce činí cca 450 kJ. Jedna porce dále obsahuje 4,5 g tuků, 13 g sacharidů a 1 g bílkovin. Červená řepa se řadí mezi kořenovou zeleninu, nejčastěji se v našich jídelníčcích najde naložená ve sladkokyselém nálevu nebo ve formě polévky – boršče. Červená řepa obsahuje velké množství železa a mědi, pomáhá stimulovat obranyschopnost organismu a působí močopudně. Dále v ní nalezneme rostlinná barviva (antokyany), která pozitivně působí na stěny cév. Řepa v kombinaci se sýrem tvoří nízkoenergetický pokrm, který nás ovšem díky obsahu bílkovin v sýru a vlákniny v řepě, dokáže poměrně dobře zasytit.

Mgr. Zuzana Borkovcová

Mgr. Zuzana Borkovcová

instruktorka pohybu

Lehké a současně zdravé jídlo. Nemusíte mít obavy, že by vám po konzumaci bylo těžko. Množství energie získané tímto pokrmem můžete po letní večeři spálit například při jízdě na inlinech v délce trvání 45 minut (přepočteno na osobu vážící 80 kg).

MUDr. Radka Jedličková

MUDr. Radka Jedličková

lékařka

Zvláštní kombinace kozího sýra a medu. Ale proč ne? Nakonec když se snažíme jíst zdravě, je dobré zkoušet nové chutě. Tento nápad můžeme zcela jistě zařadit mezi zdravé recepty.

Přečteno:  5327×

Vyšlo:  26. 10. 2012

Diskuze: 0 příspěvků (vstoupit do diskuze)

Poslat článek: e-mailem

Hodnocení:  12345

Článek je v kategoriích: Strava, Recepty

 
© Aleš Krupička 2007–2018