Obesity News
Konference Čas pro zdraví
Nádobí Zepter je symbolem zdravého, chutného a moderního vaření

Nádobí Zepter je symbolem zdravého, chutného a moderního vaření

Redakce, Bc. Jitka Laštovičková

říká v našem rozhovoru Jitka Franzová, training manažer ve společnosti Zepter International.

Proč je důležité dbát o kvalitní nádobí?

Každá věc, kterou máte doma, potřebuje svou péči. Taktéž nádobí od společnosti Zepter, které je celoživotní investicí do zdraví. Jde o nádobí z prvotřídní ušlechtilé oceli s akutermickým kompaktním dnem. Ocel je neporézní, nezabarví se, nepřenáší pachy, je čistá, trvanlivá a pevná. K nádobí dodáváme speciální čisticí prostředek, který ocel udrží ve skvělém stavu.

Jaký vliv na kvalitu výsledného pokrmu má zvolené nádobí?

Do mnoha typů nádobí je potřeba přidávat při pečení tuk a vařit je třeba ve vodě. V nádobí Zepter je možno péci bez tuku a vařit v páře, tedy bez vody. Tím si pokrm uchová maximum vitamínů a živin, neobsahuje připálené tuky a náš jídelníček pak mnohem více odpovídá principům správné výživy.

V čem je Zepter jiný?

Kvalita Zepter nádobí se nepřetržitě zdokonaluje již více než 25 let. Ve výrobních závodech v Miláně se vývojem zabývá samostatné vývojové oddělení. Jedinečnost výrobků Zepter spočívá v kvalitě použitých materiálů, promyšlené konstrukci a moderním designu. U všech našich výrobků je v dokonalé symbióze spojena funkčnost a špičkový design.

Je potřeba při přípravě pokrmů v nádobí Zepter dodržovat určitá pravidla nebo jsou jídla uvařená v nádobí Zepter za všech okolností kvalitní a zdraví prospěšná? Například i typické vepřo-knedlo-zelo?

Vzpomeňme si, jak vařily naše babičky a jak i dnes vypadá tradiční postup přípravy české speciality vepřo-knedlo-zelo. Osolené maso s kmínem se peče na tuku v troubě. Knedlík se vaří ve vodě a zelí, ať už dušené nebo sterilované, se nezřídka polije sběračkou tuku z pekáče. Chutná to skvěle, ale… v dnešní době, kdy náklady na domácnost neustále rostou, bychom rozhodně měli přemýšlet o spotřebě energie. Dále pak o použitém tuku a soli, protože naše generace nemá zdaleka tolik pohybu jako ty předešlé. Zepter způsob je tento: maso omyjeme, osušíme a ve správně nahřáté nádobě nasucho opečeme ze všech stran. Přidáme kmín, případně i cibuli a lehce podlijeme. Po chvilce do nádoby vložíme košík s čerstvým okmínovaným zelím a spolu s masem připravujeme zakryté v jediné nádobě pod pokličkou, nebo dokonce ještě rychleji pod tlakovou poklicí značky Zepter. Na přípravu knedlíků poslouží děrovaná nádoba, ve které je uvaříme v páře. Na 4 porcích jsme ušetřili tuk, sůl, minimálně 500 kcal (pozn. red.: tj. více než 2 000 kJ) a spotřebu energie vydanou na vaření.

Jaký je podle vás přístup nás, Čechů, ke zdravé životosprávě? Je pro nás tento faktor důležitý při koupi nádobí?

Máme pozitivní zkušenost s tím, že hodně našich zákazníků myslí na zdraví jak svoje, tak i celé rodiny. To se pak samozřejmě odráží i při koupi nádobí. Vždyť se špatným stravováním souvisí de facto až dvě třetiny našich nemocí. A s nimi je kvalita života pochopitelně daleko nižší. A nakonec, lidé se přece chtějí ve zdraví dožít vysokého věku.

Jakou máte zpětnou vazbu od vašich zákazníků?

Pro nové i stávající zákazníky pořádáme na pobočkách Zepter pravidelné školy vaření. To je náš hlavní zdroj pro zpětnou vazbu. Zkušenosti našich zákazníků potvrzují to, že s nádobím Zepter lze vařit nejen zdravě a chutně, ale především s úsporou peněz i času. Tyto informace opatrujeme jako oko v hlavě, protože z nich se o našich produktech dozvídáme nejvíc, a také s nimi seznamujeme celou naší prodejní síť prostřednictvím našich interních časopisů.

Nádobí Zepter patří k těm dražším na našem trhu. Proč by měl člověk investovat tolik prostředků (např. 10 000 Kč za hrnec) právě do nádobí?

Ano, nádobí Zepter nepatří k těm levným, má však velmi vysokou a léty prověřenou kvalitu, do které se rozhodně vyplatí investovat. Vždyť například na veškeré jeho ocelové součásti poskytujeme neomezenou záruku. Nákup našeho nádobí je skutečnou investicí do vlastního zdraví, tj. zdravého, chutného a moderního vaření i pečení. Nezřídka se Zepter nádobí v rodinách i dědí a také bývá skvělým dárkem, např. novomanželům, a jak už bylo několikrát zmíněno – šetří čas a peníze. Takže vynaložené prostředky se vám postupem času vrátí v podobě úspor, mimo jiné na energiích a potravinách. Navíc nádoby v setech ani zdaleka nestojí tolik! To mi věřte a přijďte se sami přesvědčit na naše prezentační akce.

Jaké jsou výhody tzv. integrovaného systému vaření, kterým se vyznačuje nádobí Zepter?

Výhody integrovaného systému jsou zjevné: na jedné plotýnce uvaříte až tři jídla najednou, což vám ušetří nejen čas strávený v kuchyni, ale i nemalé finanční částky za elektřinu či plyn. Sama v Zepter nádobí vařím 10 let a za nic na světě bych ho nevyměnila. Vaří se v něm skvěle, jak já často říkávám „vaří samo“. Založíte potraviny, nastavíte plotýnku na správnou teplotu, zakryjete a jdete dělat něco jiného. Oběd nebo večeře o 2 chodech jsou hotovy nikoli v řádu hodin, ale minut. Například vývar se zeleninou za 15 minut, hovězí guláš s Zepter tlakovou poklici za 20 minut, kuře s bramborem a zeleninou do 15 minut a těstoviny s česnekem, rajčátky a parmezánem za 12 minut.

Jak v českých podmínkách naplňujete spojení značky Zepter se zdravou životosprávou?

Především díky naší spolupráci s dietoložkou Karolínou Hlavatou. S její pomocí jsme uskutečnili cyklus přednášek o výživě a jejím vlivu na zdraví pro naše obchodní reprezentanty. Každodenně usilujeme o to, aby se našimi klienty stávali lidé, kteří díky každodennímu používání našich produktů budou zlepšovat svůj zdravotní stav i stav celé své rodiny. A jsme rádi, když nás doporučí dále, svým přátelům a známým.

Přečteno:  4860×

Vyšlo:  19. 9. 2012

Diskuze: 0 příspěvků (vstoupit do diskuze)

Poslat článek: e-mailem

Hodnocení:  12345

Článek je v kategoriích: Životní styl, Ostatní články

 
© Aleš Krupička 2007–2018